Magamról

Kezdetek

Eredeti szakmámat tekintve angol nyelvtanár vagyok. A sport valamilyen formában mindig része volt életemnek.

Az idő előrehaladtával egyre fontosabbá vált számomra az, hogy tudatos mozgással kompenzáljam a sok ülést. Továbbá, hobbifutó révén azokat a preventív mozgásformákat kezdtem el előnyben részesíteni, amik támogatnak abban, hogy sérülésmentesen tudjak futni. A mozgás/sport jó módja a stressz, feszültség levezetésének is, és a megfelelő edzések segítenek megtartani életkoromnak megfelelő erőnlétet és mozgékonyságot. Miután sok mozgásformát és relaxációs technikát kipróbáltam volt néhány, ami mély benyomást tett rám. Szépen lassan a hobbim szakmává nőtte ki magát az életemben.

Hivatás

Elkezdtem a preventív mozgásformák témában olvasni és különböző tanfolyamokra járni, melyeket sorra sikeresen elvégeztem.

Érdeklődési területeim: gerinctorna, funkcionális, mozgáskorrekciós tréning, gyógymasszázs, yoga, pilates, és meditációs technikák. A megszerzett tudást és saját tapasztalatot összegyúrtam és megszületett a Test Regenerálás. Lenyűgöz az emberi szervezet precizitása és érdekel, hogy milyen módszerekkel, technikákkal tudom edzőként és masszázsterapeutaként segíteni azokat az embereket, akik valamiféle mozgásszervi fájdalommal hozzám fordulnak. Nagyos sok esetben a krónikus fájdalom mögött az izomegyensúly felborulása húzódik meg illetve a nem megfelelő stabilitás. A jó hír az, hogy mind a testtartás mind a stabilitás javítható, fejleszthető.

Fejlődés

Egy idő után nem a növekedésre kell az energiánkat fordítani, hanem a transzformációra.

Ez nem azt jelenti, hogy a növekedés nem fontos, hanem csak azt, hogy ahhoz, hogy tovább tudjunk növekedni, először valami átalakuláson kell átmenni. Fel kell ismerni a rossz mintákat és összefüggéseket az életben. Éppen ezért, a mai napig a megértés vágya motivál, hogy bizonyos összefüggések felismerésével és alkalmazásával minőségi javulást tudjak elérni a mozgáskivitelezésben. Továbbra is gyűjtöm szorgalmasan a puzzle darabkákat és integrálom be az újonnan tanultakat és tapasztaltakat a már meglévő tudásomba, hogy még hatékonyabban tudjak segítséget nyújtani a hozzám fordulóknak. Elvégre „az élet soha nem lesz könnyebb, csak mi leszünk erősebbek."

Végzettségeim

  • Fitness Company – személyi edző
  • Fitness Company – aerobik edző
  • Fitness Company – Preventív gerinctréner 
  • Pannon Kincstár Tanoda – Gyógymasszőr
  • Almásy Mozgásakadémia – Integrál gerincmasszázs
  • Almásy Mozgásakadémia – Core stabilizáció
  • Almásy Mozgásakadémia - PSX hevederes tréning
  • Almásy Mozgásakadémia - 3D Drill tréning