Schneeberg megmászása

Már régóta motoszkált bennem az a gondolat, hogy ki kellene próbálnom ezt a mozgásformát is, de mivel tartottam attól, hogy tériszonyom van, ami esetleg csak ott derül ki a hegynek felfele menet, így halogattam az ilyen típusú túrákra való jelentkezésem.
Idén viszont megtaláltam azt az utazási irodát, akik programajánlata megszólított és eljött a megfelelő pillanat. Örülök, hogy részt vettem a túrán, és nem tologattam tovább az időpontot csak azért mert félelmetesnek tűnt a hegyi túra képeken. A tériszony sem nehezítette meg a feladatom, mert elég gyorsan kiderül, hogy szerencsére nincs. Az útvonal bár meredek volt, mégse kellett azon tanakodni, hogy hova is lépjek, hogy feljebb tudjak jutni. A kövek a sziklában szinte lépcsőként vezettek felfelé. Volt egy két kavicsosabb rész, ahol kicsit jobban kellett vigyázni, hogy meg ne csússzak.
A túrázás egyébként tipikusan az a tevékenység, ami a jelen pillanatban tart. Folyamatosan összpontosítani kell, ami miatt nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is igénybe veszi az embert. Fantasztikus élményben volt részem egész nap, még annak ellenére is, hogy az időjárás nem nagyon kedvezett nekünk.

Egy alap állóképesség, egyensúlyérzék, koordináció és lépésbiztonság szükséges ezekhez a túrákhoz, de szinte bárki tudja teljesíteni, ha előtte egy kicsit felkészíti izomzatát és ízületeit. Rendkívül jó mozgásforma és mivel majdnem egész nap a természetben sétálunk hihetetlen jól kikapcsol, nagyon jó a levegő is és a hangulat.

Ha eddig nem nagyon mozogtál, de a túrázást el tudnád képzelni magadnak mint szabadidős tevékenység, gyere és kezdj el ráhangolódni a gyaloglásra a Kardiós séták programjain.
Ez egy 90 perces edzés, ahol a tempós sétát megtűzdelem kardiós elemekkel. Vannak benne nyújtó és erősítő elemek is. Bár hegyünk nincs, de a szabadidőparkban a dombra fel tudunk menni párszor, csak hogy megtapasztalhasd, milyen gyorsan és milyen magasra ugrik meg a pulzusod, ha felfelé menetelsz. Onnan fogod tudni, hogy javul az állóképességed, hogy megállás nélkül egyre többször fogsz tudni felmenni a domb tetejére, anélkül, hogy be kelljen “kapcsolnod” a bőrlégzést, vagy azt érezd, hogy kiugrik a szíved a mellkasodból, mert úgy ver.

Az aktuális Kardiós séták eseményekről információt itt találsz a Programok oldalon vagy facebookon a Kardiós séták nyilvános csoportban

Várlak szeretettel!

Zsuzsa